Eiwittest Neogen Clean Trace (Allergen)
Snelle meting, slechts 1 -15 minuten
Eenvoudig uit te voeren
Hoge nauwkeurigheid
Meting van eiwitten = allergenen
Makkelijke hygiënecontrole
negatief positief
Te gebruiken voor
> Hygiëne-inspectie apparatuur
> Vaststellen en verifiëren kruisbesmetting
> Controle reiniging
> Meting naspoelwater
Gebruik in een allergenenbeheersysteem
Door aan te tonen dat geen eiwitten meer aanwezig zijn na een reiniging, is ook aangetoond dat alle allergenen verwijderd zijn. Ongeacht het type allergeen: melk, pinda, noten, gluten etc. Deze extra gevoelige eiwittest detecteert eiwitten op het niveau waarop allergenen nog allergische reacties kunnen oproepen.
Deze nauwkeurige eiwittest stelt vast of alle eiwitresiduen verwijderd zijn en de natte schoonmaak goed uitgevoerd is.
Er worden daadwerkelijke productresten gemeten en geen ATP. Een oppervlak wordt met het wattenstaafje bemonsterd en door de kleurreactie in de swab is zichtbaar of eiwitten aanwezig zijn. Groen is afwezig, paars aanwezig.
Door meteen vast te stellen of de schoonmaak goed is uitgevoerd kan tijd bespaard worden. En belangrijker nog: latere afkeur van producten voorkomen worden. Bij een te hoge uitslag kan direct opnieuw schoon gemaakt worden.
Eiwitswabs zijn daarom voor de verificatie van reiniging uitermate geschikt.
Let op:
De volgende test is niet geschikt in het kader van allergenenbeheer, vanwege een hogere detectiegrens:
Neogen Surface Protein Plus™ (PRO100): gevoeligheid 50 µg
Verkrijgbaar
Eiwitswabs
Verhittingsblok 55°C
Eenvoudige werkwijze
Gevoeligheid
Detectiegrens vanaf 3 µg eiwit/100 cm². Met de test worden álle eiwitten gedetecteerd: alle allergene maar ook alle niet allergene eiwitten zoals eiwitten uit vlees of groenten. Doordat een product meestal uit verschillende soorten eiwitten bestaat, wordt een niet volledige reiniging eerder opgemerkt bij gebruik van deze test.
Ongeacht het type product en aanwezige allergenen moeten na een reiniging alle eiwitten verwijderd zijn.
Meetprincipe
Onder alkalische omstandigheden reageren koperionen (Cu2+) met eiwitdelen (peptiden) tot Cu+. Deze ionen vormen een paars complex met het reagens bicinchonzuur. Dit wordt de Biuretreactie genoemd. Hoe meer (totaal) eiwit, des te sterker en sneller de paarskleuring optreedt.
Verpakking
Verpakt per 60 swabs
Bewaren 2 – 25°C
Geproduceerd door Neogen®, voormalig 3M