Vandaag is een Commission Notice gepubliceerd waarin de Europese interpretatie van allergenen management, maar ook risicobeoordeling en PAL is opgenomen.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
translate Translate this newsletter
logo Allergenen Consultancy
De specialist in voedselallergie voor de industrie en horeca
 
 

Commission Notice allergenen management

Vandaag is een Commission Notice gepubliceerd over kruisbesmetting met allergenen. Vorig jaar is in de Hygiëneverordening (EG) nr 852/2004 de verplichting toegevoegd om schoon te maken na het verwerken van allergenen. Deze handleiding geeft praktische tips. Een allergenen risicobeoordeling en Precautionairy Allergen Labelling (PAL) wordt toegelicht, voor die gevallen waarin kruisbesmetting niet of volledig voorkomen kan worden. 

Lees volledige artikel

Nieuwe versie Allergen Risk Calculator

De nieuwe referentiewaarden voor allergenen uit het advies FAO/WHO aan Codex en de recent gepubliceerde waarden door de Belgische overheid (FAVV) worden verwerkt in een nieuwe versie van onze rekentool. Hierbij wordt ook een handige functie geïntroduceerd voor het inlezen van data uit vorige versies van de tool. De nieuwe ARC wordt medio oktober verwacht en automatisch toegestuurd aan iedereen die geabonneerd is op onze updateservice.

Lees meer over rekentools
 

Uitnodiging Hygiëne Event op 29 september

Allergenen Consultancy organiseert samen met Gullimex op 29 september een kennismiddag over het voorkomen van kruisbesmetting met allergenen door ontwerp van apparatuur, een juiste schoonmaak (nat en droog) en validatie van reiniging. Uiteraard nemen we hierbij de laatste ontwikkelingen uit de Europese Commission Notice mee en de nieuwe eisen uit BRCGS 9.

Het event vindt plaats in Ede en start om 15u. Met drie praktijkgerichte lezingen van topsprekers. Tickets zijn €70 ex BTW.

Meer weten en inschrijven
 

Training voor operators

We hebben een e-learning allergenen voor operators werkzaam in de voedingsmiddelen industrie. De training is gebaseerd op de 5 pijlers van allergenenmanagement en gaat ook in op het voorkomen van kruisbesmetting. De e-learning sluit aan bij de praktijk en wordt afgesloten met een toets en certificaat. Beschikbaar in Nederlands, Engels en Pools.

Bekijk e-learning

UV training handenwassen

Met UV-handenlotion is het effect van handenwassen direct zichtbaar. De groene UV deeltjes gedragen zich net zoals bacteriën of allergenen en hopen zich op in de plooien van de huid. Was de handen, na insmeren met de lotion, zodat de UV deeltjes verwijderd worden. Beschijn de handen met een UV-lamp en bekijk nog groene oplichtende delen zichtbaar zijn.

Bekijk video

Volg ons ook op: Twitter LinkedIn Facebook

Nieuwsbrief September 2022 is een uitgave van Allergenen Consultancy, Oosteinde 85d, 3925 LB Scherpenzeel, The Netherlands, T +31 (0)33 277 0571, [email protected]